Procesul de fabricațieCARE SUNT PAȘII?

Totul pornește de la materia primă: apa, hameiul, malțul și drojdia.

IMG_6755
IMG_6572

Începem cu1. PREGĂTIRE ȘI MATERIA PRIMĂ

Centralele automate preiau peleții de lemn pe care îi ard pentru a încalzi apa. Apa este extrasă din doua foraje de 200 de metri adâncime și trecută printr-o serie de filtre, inclusiv unul UV, pentru a-i fi asigurată puritatea. Malțul este mărunțit în moară și pus în saci. Sticlele noi se pregătesc pentru îmbuteliere.

Să facem puțin praf...2. AMESTECUL CU MALȚUL

Odată ce apa ajunge la o temperatură suficient de înaltă, adăugăm malțul măcinat. Combinația este amestecată până se omogenizează. Apa fierbinte extrage bogăția din malț, precum un ceai.

IMG_6976
IMG_6600
IMG_7018
IMG_6917

În continuare3. SEPARARE DE MALȚ

După ce a extras din malț toată esența, mustul este separat de masa de cereale. Malțul este colectat și refolosit ulterior drept hrană pentru animale.

Punctul culminant...4. HAMEI ȘI DROJDIE

Hameiul este turnat în pâlnie, urmând ca o valvă să se deschidă, astfel încât acesta să infuzeze mustul de bere. Mustul se introduce în butoaiele de fermentație. Se adaugă și drojdia, iar procesul de maturare începe.

IMG_6686
IMG_7146
IMG_6861
IMG_7114

Așteptăm puțin...5. FERMENTAȚIE

Mustul petrece aproximativ 30 de zile, la o temperatură joasă în butoaiele de fermentație, devenind bere. Periodic se extrage drojdia depusă și berea se evaluează din punct de vedere al alcoolului.

Finalul6. PASTEURIZARE ȘI ÎMBUTELIERE

Berea este tratată termic înainte de a fi îmbuteliată în sticlă, pentru a-și păstra prospețimea o perioadă mai lungă de timp. Sticlele sunt sigilate și etichetate.

IMG_7117
IMG_7122

CÂTE O BERE ÎN FIECARE ZI

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

    Livrăm GRATUIT în Timișoara, București, Caransebeș și zonele limitrofe

    X